Z dwóch miast wyjechali jednocześnie naprzeciw siebie dwaj turyści. Jeden jechał rowerem z prędkością 20 km/h, a drugi motorowerem z prędkością 55 km/h. Spotkali się po trzech godzinach jazdy. Jaka jest odległość między tymi miastami?

2

Odpowiedzi

2010-02-01T17:42:04+01:00
Najlepsza Odpowiedź!
2010-02-01T17:44:06+01:00
20 x 3 =60km
55 x 3 =165km
60 + 165 =225km

odp. Między tymi miastami jest odleglośc 225 km.

Mam nadzieje że dobrze a jeśli tak to daj naj pliska
te iksy (x) to znak razy
3 4 3