Odpowiedzi

2010-02-01T19:23:38+01:00
Budapeszt - 12.00
Moskwa - 14.00
Berlin - 12.00
Sztokholm - 12.00
Rzym - 12.00
Kraków - 12.00
Paryż - 12.00
Miami - 6.00
Mediolan - 12.00
Pekin - 20.00
Oslo - 12.00
Barcelona - 12.00
Madryt - 12.00
Toronto - 7.00
Sofia - 13.00
Brazylia - 9.00
Canberra - 22.00
Sant Petersburg - 14.00
Praga - 12.00
Kair - 14.00


;))
Najlepsza Odpowiedź!
2010-02-01T19:28:27+01:00
Budapeszt jest na tym samym południku co polska 15*(tak będę oznaczać stopnie)
Moskwa- południk 30* 12:00+ 1h=13:00
Berlin-jest na tym samym południku co polska(15*) więc godzina pozostaje taka sama-12:00
Sztokholm-również na południku 15* godz. 12:00
Rzym -południk 15*, więc godzina nie ulega zmianie-12:00
Kraków- tak samo
Paryż- tak samo
miami-Warszawa= różnica 6h
12-6=6
w miami jest godzina 6:00
Mediolan-korzysta z południka 15* tak jak my więc godzina nie ulega zmianie
Pekin-warszawa=7h
12+7=19:00
w Pekinie jest godzina 19:00
Więcej mis sie nie chce robić sorry ale mam nadzieje że chociaż tak pomogłam
1 5 1
  • ufos
  • Początkujący
2010-02-01T19:48:16+01:00
Budapeszt - 12:00
Moskwa - 14:00
Berlin - 12:00
Sztokholm - 12:00
Rzym - 12 :00
Kraków - 12:00
Paryż - 12:00
Miami - 06:00
Mediolan - 12:00
Pekin - 19:00
Oslo - 12:00
Barcelona - 12:00
Madryt - 12:00
Toronto - 06 :00
Sofia - 13:00
Brazylia -08:00
Canberra - 21:00
Sant Petersburg - 14:00
Praga - 12:00
Kair - 13:00