Odpowiedzi

2010-02-01T19:59:03+01:00
Nie jestem pewny na 100 ale warto sprobowac.

x=druga kurtka
x+40=pierwsza kurtka
x-20=trzecia kurtka
x+x+40+x-20=300
3x+20=300
3x=280
x=93,33

druga kurtka
93,33zł
pierwsza kurtka
93,33zł + 40zł= 133,33zł
trzecia kurtka
93,33zł - 20=73,33 zł
Najlepsza Odpowiedź!
2010-02-01T20:06:07+01:00
X-cena 1 kurtki
y-cena 2 kurtki
z-cena 3 kurtki

x+y+z=300


y=x+40
z+x+20

i trzeba podstawić do tego wzoru wyżej(x+y+z=300), czyli
x+x+40+x+20=300
3x=300-60
3x=240/3
x=80-cena pierwszej kurtki

y=x+40
y=80+40=120-cena drugiej kurtki

z=x+20
z=80+20=100-cena trzeciej kurtki
1 5 1