Odpowiedzi

2010-02-02T17:48:20+01:00
Miał 48 zł została mu 1/4 pieniędzy
2010-02-02T17:57:57+01:00
50%+25%=75%
3/4 stracił
1/4 została
12 zostało
12 zł x 3 = 36 zł wydał
36 zł + 12 zł = 48 zł
został mi ułamek 1/4
miał na początku 48 zł