Odpowiedzi

2010-02-02T20:46:37+01:00
80 - 60 = 20 ( schladza sie 20 stopni)
1kg wody ochładzając się oddaje 4,2 kj
300kg * 4,2 kj = 1260 kj ( ochłodzenie o 1 stopien)
300 kg * 4,2 kj * 20 stopni = 25200 kj