Jacek obliczył, że w ciągu tygodnia, chodząc do szkoły i z powrotem, pokonał odległość 16,4 km. Korzystając z danych poniżej odpowiedz ile razy Jacek wybrał droge przez las?

Dane:
od domu Jacka 1,5 km do szkoły przez las
od domu Jacka 2,2 km do szkoły przez pole

3

Odpowiedzi

  • Użytkownik Zadane
2009-10-06T20:19:15+02:00
16,4=
1,5 * 2=3 w obie strony
2,2 * 2=4,4 w obie strony
16,4-4,4=12
12:3=4
odp:jacek przez las wybral 4 krotnie
4 2 4
2009-10-06T20:44:43+02:00
1,5 km × 2= 3 km
2,2 km × 2= 4,4km
16,4km - 4,4 = 12 km
12÷3 = 4

odp. Jacek wybral droge przez las 4 razy
3 3 3
Najlepsza Odpowiedź!
  • lev
  • Rozwiązujący
2009-10-06T21:55:21+02:00
1,5 km * 2= 3 km
2,2 km * 2= 4,4km
16,4km - 4,4 = 12 km
12/3 = 4

ODP. Jacek wybrał drogę przez las 4 razy.
10 3 10