Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2010-02-03T15:47:37+01:00
25 + 35 = 60

25/60 = 0,42

0,42* 100% = 42%
2010-02-03T15:48:37+01:00
25+35 = 60 -> 100%

60 - 100%
25 - x%
x= 41,7
2010-02-03T15:55:54+01:00
25+35=60
60=100% herbaty

60=100
25=x
60x=2500 /:60
x=41,7 (w zaokrągleniu)

Odp: Tańsza herbata stanowi ok. 41,7% całej herbaty.