Odpowiedzi

2010-02-03T16:01:53+01:00
W ciągu 10 minut kąt wyniesie 60 stopni
90 stopni bedzie o godzinie 12.15
2010-02-03T16:02:21+01:00
360/12=30
30 stopni w ciągu godziny
30/60=0,5 stopni w ciągu minuty
10*0,5=5
odp. 5 stopni po 10 minutach

o godz 3 będzie 90 stopni
2010-02-03T16:09:43+01:00
60 min : 10 = 6

360 : 6 = 60 stopni

o godz. 15 będzie 90 stopni