Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2010-02-03T19:01:18+01:00
Anna
9/20 *100%= 45%
Barbara
7/20* 100%= 35 %
Cecylia
4/20 *100%= 20 %
W mianowniku jest 20, ponieważ po zsumowaniu 9,7 i 4 da nam 20, a to jest nasza całość :)
Pozdrawiam :)
2010-02-03T19:01:26+01:00
9+7+4=20
100%:20=5%
5%*9=45%
5%*7=35%
5%*4=20%
2010-02-03T19:01:43+01:00
Cześć :-)
Całe wynagrodzenie: 9x + 7x + 4x = 20x [x - "część" wynagrodzenia]
Anna: 9x/20x * 100% = 45%
Barbara: 7x/20x * 100% = 35%
Cecylia: 4x/20x * 100% = 20%
Odp.: Anna dostała 45% wynagrodzenia, Barbara - 35%, a Cecylia - 20%.