Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2010-02-03T21:08:14+01:00
Jeżeli masz 2:3 to znaczy, że najpierw podzielono odcinek na 5 części (bo 2+3 = 5), a więc
20 : 5 = 4cm
2*4cm = 8 cm !
3*4cm = 12 cm

Krótszy odcinek mierzy 8 cm.
4 3 4
2010-02-03T21:09:38+01:00
2 do 3 = czyli A do B

Odcinek A ma 8
Odcinek B ma 12
czyli najkrótszy ma 8cm
1 1 1