Odpowiedzi

2010-02-04T15:36:23+01:00
6km/h= m/s
6 *1000m/3600s=10/6 m/s =5/3 m/s

3km/h= m/min
3*1000/60=3000/60=50m/min

7m/min= m/s
7/60 m/s
14m/s= km/h
14 *1/1000*1/3600=14/3600000=7/1800000 km/h
4 4 4
Najlepsza Odpowiedź!
2010-02-04T15:38:32+01:00
6km/h=6×(3600/1000)=6×3,6=21,6m/s
3km/h=3(60/1000)=3×0,06=0,18m/min
7m/min=7(60/1)=7×60=420m/s
14m/s=14(1000/3600)=3,8km/h
6 3 6
2010-02-04T15:39:40+01:00
A) 6km/h= 6000m/h = 6000m/3600s =60m/36s =5m/3s = 1⅔m/s
1km = 1000m, 1h = 60min = 3600s
b)3km/h= 3000m/h = 3000m/60min = 50m/min
c)7m/min= 7m/60s = 7/60 m/s
d)14m/s= 0,014km/s = 0,014km : (1/3600)h =
(0,014*3600) km/h = 50,4 km/h
1m = 0,001km
14 m = 0,014km
1 s = 1/3600 h
2 5 2