Odpowiedzi

  • Użytkownik Zadane
2010-02-04T16:13:21+01:00
2010 - 1997 = 12 lat
a dni: 12 * 360 = 4320 dni- tyle zyjesz :)
1 1 1
2010-02-04T16:39:15+01:00
Najlepsza Odpowiedź!
2010-02-04T17:26:15+01:00
Rok ma 31*7(ponieważ jest 7 miesięcy z 31 dniami) + 30*4(ponieważ są 4 miesiące z 30 dniami) + 28(lub w rok przestępny 29)
Skoro urodziłaś się 1997 r więc w roku 2000,2004.2008 luty miał 29 dni(lata przestępne) więc:

Licząc pełnymi latami(od 1998 do 2009) żyłaś:
9(31*7 + 30*4 + 28) + 3(31*7 + 30*4 + 29) = 9(217 + 120 + 28) + 3(217 + 120 + 29) = 9(365) + 3(366) = 3289 + 1098 = 4383

Teraz policzmy dni z lat niepełnych(1997 i 2010):
W 1997 jest to : 30 - 25 + 31 + 30 + 31 +30 + 31 = 158
W 2010 jest to : 31 + 4(bo do 5 lutego czyli bez 5 lutego) = 35

Sumując żyjesz : 4383 + 158 + 35 = 4576

Odp. Żyjesz 4576 dni.