Odpowiedzi

  • Użytkownik Zadane
2010-02-04T17:21:25+01:00
Sydney (151 E)
Nowy York (74 W)
Warszawa (21 E) 11;15

151-21=130
130*4=520=8h 40 min
11:15 + 8h 40 min=19:55

74+21=95
95*4=380=6h 20 min
11:15-6h 20 min=4:55
Najlepsza Odpowiedź!
2010-02-04T17:32:54+01:00
Warszawa 21*E - 11.15
Sydney 151*E - ?
Nowy Jork 74*W - ?

Czas w NY

21*E + 74*W = 95*
95* razy 4min = 380min = 6h 20min
11.15 - 6h 20min = 4.55
W Nowym Jorku jest 4.55 .

Czas w Sydney

151*E - 21*E = 130*
130* razy 4min = 520min = 8h 40min
11.15 + 8h 40min = 19.55
W Sydney jest 19.55
2010-02-04T17:59:18+01:00
Nowy Jork => 74'W
Warszawa => 21'E => 11:15
Sydney => 151'E

==========================================================

151' - 21' = 130'

15' => 1 godz.
120' => x godz. x = 120 / 15 = 8 (godz.)

130' - 120' = 10'
1' => 4 min.
10' => y min. y = 10 * 4 = 40 (min.)

Sydney => 11:15 + 8:40 = 19:55

==========================================================

74' + 21' = 95'

15' => 1 godz.
90' => x godz. x = 90 / 15 = 6 (godz.)

95' - 90' = 5'
1' => 4 min.
5' => y min. y = 5 * 4 = 20 (min)

Nowy Jork => 11:15 - 6:20 = 4:55