Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2010-02-06T12:27:48+01:00
Powierzchnia jednej płytki: 15 cm * 20 cm = 300 cm²
Powierzchnia kuchni:
1,5 m = 150 cm
4 m = 400 cm
400 cm * 150 cm = 60000 cm²


60000 / 300 = 200

Odp. Państwo Kowalscy muszą kupić 200 płytek.
  • Użytkownik Zadane
2010-02-06T12:28:52+01:00
P = 1,5 x 4 = 6m2
Pp = 20 x 15 = 300cm2 = 0,03m2
6 / 0,03 = 200
trzeba kupic 200 płytek
2010-02-06T12:29:38+01:00
Jedna płytka:
15cm x 20cm=300cm^2 =0,03m^2

kuchnia:
1,5m x 4m=6m^2

6:0,03=200


ODP. Muszą kupić 200 płytek.