Odpowiedzi

  • Użytkownik Zadane
2010-02-06T15:14:27+01:00
10kg / 100 = 0,1
0,1 x 20 =2kg
po suszeniu maja 2 kg
Najlepsza Odpowiedź!
2010-02-06T15:15:19+01:00
90%=0,9
10 kg*0,9=9kg
10kg-9kg=1kg

100%-80%=20%
20%=0,2
9kg*0,2=1,8kg
1,8kg+1kg=2,8kg
2010-02-06T15:16:58+01:00
90% z 10 = 9 czyli 9 kg to woda 80 % z 9 =7,2kg
czyli zostanie z tej wody 1,8+ jeszcze 1 = 2.8 kg