Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2010-02-06T20:00:15+01:00
1. (pierwiastek z 8 -3pierwiastki z 2p)do kwadratu-(4p-pierwiastek z 5)(p+pierwiastek z 5)

2. (p-pierwiastek z 3)(p+pierwiastek z 3)-(2pierwistki z 2p-3 pierwisatki z 2)do kwadratu

1)(√8-3√2p)²-(4p-√5)(p+√5)=
8-6√16p+18p-(4p²+4p√5-√5p-5)=
8-24p+18p-4p²+3√5p-5=
3-6p-4p²+3√5p

2)(p-√3)(p+√3)-(2√2p-3√2)²=p²-3-(8p²-24p+18)=p²-3-8p²+24p-18= -7p²+24p-21
2010-02-06T20:10:52+01:00
1...
(8-12+18)(4pkwadrat +4p pierwiastek z 5 - pierwiastek z 5p -5)=
32pkwadrat +32p pierwiastkow z 5 - 8 pierwiastkow z 5p -40=
32pkwadrat - 24 pierwiastek z 5p i 40


2...
(p kwadrat + pierwiastek z 3p - pierwiastek z 3p -3)-(8p do kwadrartu-24+18)=
p kwadrat + pierwiastek z 3p - pierwiastek z 3p -3-8p+24-18=
-7 p kwadrat -8p+3




Chyba o to chodzi....:)