Odpowiedzi

2010-02-07T10:50:41+01:00
A)
Pp = a kwadrat x pierwiastek z 3 : 4
Pp = 4 kwadrat x pierwiastek z 3 : 4
Pp = 16 pierwsiatek z 3 : 4
Pp = 4 pierwiastek z 3 cm kwadratowych

V = Pp x H
V = 4 pierwiastek z 3 x 5,2
V = 20,8 pierwiastek z 3 cm sześciennych

b)
Pp = a x a
Pp = 3 x 3
Pp = 9 cm kwadratowych

V = Pp x H
V = 9 x 5,2
V = 46,8 cm sześciennych
Najlepsza Odpowiedź!
2010-02-07T10:55:12+01:00
A)Pp=a²√2/4
a=4
Pp=4²√2/4
Pp=4√2
V=Pp*h
Pp=4√2cm²
h=10
V=4√2*10
V=40√2cm³
b)a=3
Pp=a²
Pp=3²=9cm²
h=5,2
V=Pp*h
V=9*5,2=46,8cm³