Odpowiedzi

2010-02-07T10:53:03+01:00
Yogurt pudding with peach souce

Ingredient for pudding :
& 4 natural yoghurt
& 100 g. Sugar
& 3 eggs

Ingredient's for sauce :
& 4 spoon for peach jam
& 1 peach in sugar
& 100 ml. (1/2 glass) lemon juice

preparation
- mix yoghurt , sugar and yolk from egg for uniform cram
- add whipped whites by white
- In big form heat up sugar on the carmel and pour finished mass . Put to hot oven and bake on the steam .Mass is ready after 45 minute .
- Take out with oven and leave to become cool .When mass become cool ,put her to refrigerator .
- Heat up peach jam with orange juice . When hi dissolve , add cat peach in sugar . Pout cold pudding warm peach sauce



tylko po polsku nie ma
2 5 2
2010-02-07T12:49:30+01:00
Drożdże zalać połową ciepłej wody, dokładnie wmieszać i odstawić na 10 minut do wyrośnięcia.
Następnie mąkę wymieszać z solą i dodać do niej drożdże oraz resztę wody.
Całość dokładnie wyrobić aby powstało gładkie, elastyczne ciasto z którego uformować kulę.
Kulę tą rozwałkować na cienki placek, który przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia.
Wyrośnięte ciasto ponownie wyrabiać ok. 1 minuty.
Z ciasta znów uformować kulę, którą rozpłaszczyć formując koło rozciągając ciasto na grubość nas satysfakcjonującą.
Zlepić brzegi aby nadzienie nam nie wyciekło.
Ułożyć ciasto na okrągłej blasze posmarowanej tłuszczem i odstawić ciasto na 10 minut aby trochę odpoczęło.

W między czasie sparzone pomidory obrać i rozdrobnić, ułożyć na cieście.
Pomidory posypać posiekaną bazylią, oliwkami, posiekaną cebulą, parmezanem i ponownie majerankiem.
Na samej górze ułożyć anchois i skropić całość oliwą.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 230 stopni na 30 minut.
2010-02-07T13:56:05+01:00
Reconciles components spaghetti average bulb bolognese, tomatoes in canister, ground meat pepper ( ) 400g, cheese tarty, water poł szklanki, knorr or for winiary spagetti, it pepper sol, sweet basil in powder in powder garlic marjoram red oregano prapryka, oil, spaghetti according to recognition ( ).
Manner of making on oil on frying pan meat podsmażam, 5 minute jakies, I add cut ceublę, moment podsmażam, it will be made az szklista. I turn down gas (gauze) a bit. In (to) between for bowl in (to) time water wlewam wode, it adds fix winiary or for knorra spagetti, cut tomatoes from canister and seasonings, I blend. Now I pour more it slowly " medicine " for meat ) and so, would be take bulb better deepest frying pan ( gdybyscie, because simply not moze zmieścic. Not bojcie sie as it bedzie wygladało as rare soup, they let's cover frying pans lid and they let's strangle on small fire, occasionally blending a bit zgęstnieje I take plate ), I impose cooked spaghetti wczesniej and sauce polewa ow I sprinkle (sprinkle with) ) cheese tartym, leaf sweet basil bon appetit mozna udekorowac swiezej! P.s. 100 case (together; time) wyprobowane, quality gwarantowana:P

Tłumaczenie :
Spaghetti bolognese

Składniki
jedna średnia cebula, pomidory w puszce, mięso mielone (400g), tarty ser, poł szklanki wody, knorr lub winiary do spagetti, sol pieprz, bazylia oregano majeranek czerwona prapryka w proszku czosnek w proszku, olej, makaron(wg uznania).
Sposób przyrządzania
podsmażam mięso na oleju na patelni, jakies 5 minut, dodaję pokrojoną ceublę, podsmażam chwilkę, az zrobi się szklista. Przykręcam trochę gaz. W między czasie do miski w wodą wlewam wode, dodaje fix winiary lub knorra do spagetti, pokrojone pomidory z puszki i przyprawy, mieszam. Teraz powoli dolewam tę "miksturę":) do mięsa i cebuli(więc lepiej byłoby gdybyscie wzięli głębszą patelnię, bo po prostu moze się nie zmieścic. Nie bojcie sie jak bedzie to wygladało jak rzadka zupa, przykryjcie patelnie pokrywką i duście na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu aż zgęstnieje troszkę:) Biorę talerz, nakładam ugotowany wczesniej makaron i polewa ow sosem:) posypuję tartym serem, mozna udekorowac listkiem swiezej bazylii smacznego! p.s. wyprobowane 100 razy, jakość gwarantowana:P