Odpowiedzi

2009-10-08T18:04:01+02:00
No więc.... Powiedzmy że Jarek ma 100zł no to Marek ma 50%x100=50zł
100zł+50zł=150zł
Jarek nie ma 50% więcej od Marka bo 50% z 150zł=75zł 150zł-75zł=75zł

Pomogłam ;d?
6 3 6
2009-10-08T18:05:38+02:00
Zakładamy że Marek ma 150 zł a Jarek 100 zł

Jakim procentem liczby 100 jest liczba 150?:

150/100 * 100% = 150%

teraz od 100% które ma Jarek odejmujemy 150% Marka i wychodzi nam 50%


Jakim procentem liczby 150 jest liczba 100?:

100/150 * 100% = 66,(6)%

teraz od 100% które ma Marek odejmujemy 66,(6)% Jarka i wychodzi nam 33,(3)%
5 3 5
Najlepsza Odpowiedź!
  • Użytkownik Zadane
2009-10-08T21:00:51+02:00
50%+50%=100% 100%+50%=150%
150%:50%=3
100/3=33 i 1/3
odp Jarem ma o 33i 1/3 mniej od Marka
3 3 3