Odpowiedzi

2009-10-08T18:50:04+02:00
2009-10-08T18:50:15+02:00
Skoro zakupiono 11 kompletów a komplet składa się z 1 koszulki i 1 spodenek to rozwiązanie wygląda następująco

11 * 54 + 11 * 18 = 594 + 198 = 792


zapłacono 792 zł
10 4 10
2009-10-08T18:51:16+02:00
11 koszulek i spodenek
jedna koszulka-54zł
spodenki-18zł
54zł*11=594zł
18zł*11=198zł
198zł+594zł=792zł


Oto chodzi.?
8 4 8