Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2010-02-07T17:35:11+01:00
Ogólny wzór v=s\t
v- prędkość [km/h]
s= droga
t=czas
1) s=v*t
s= 55*4=220 m
2)s=60*2,5=150m
3) v=s/t
v=300/5=60 km/h
4)3 3/5=3,06h
v=270/ 3,06
v=88,24 km/h
5) t=s/v
t=450/90
t=5s
6) t= 198/72
t=2,75 h