Odpowiedzi

2010-02-07T17:39:23+01:00
A ) -2a +b - a-2b+3a = - b
b)-ab + b²+3ab-2ab = b2
c) ²/₃x +¹/₃y+2¹/₃x -¹/₃y = 3x
d)15xy -4x +8y-6xy =5x -xy
15 xy -4x + 8y - 6xy - 5x + xy = 10xy - 9x + 8y
1 1 1
2010-02-07T17:41:10+01:00
1 . b
2 b( do kwadratu)
3 3x
4 9xy -4x + 8 y
1 1 1
Najlepsza Odpowiedź!
2010-02-07T17:44:25+01:00
A) dodajemy wszystko z a do siebie i z b do siebie = -3a + 3a redukuje sie do 0 i -2b + b= -b

b) b)-ab + b²+3ab-2ab = b kwadrat
reszta sie redukuje do 0

c)c) ²/₃x +¹/₃y+2¹/₃x -¹/₃y = 1/3 y sie redukuje plus z minusem
zostaje 3x

d) d)15xy -4x +8y-6xy =5x -xy przenosimy wszytsko na lewo zmieniajac znak na przeciwny, a wiec

15xy -4x +8y-6xy -5x + xy = 10xy - 9x + 8y
1 5 1