Odpowiedzi

2010-02-07T18:12:41+01:00
3x2- 6x + 9 -2x2 + 10x + 2 = x2 + 4x + 11 = 2(2) + 4*2+11=4+8+11=23
ps. to w nawiasie to jest 2 do potęgi drugiej

2a2b + ab - ab +2ab2 = 2a2b + 2ab2 =[2*0,1(2)*(-10)] + [2*0,1*(-10)2] = -0,2 + 20 = 19,8

[jak nie będziesz czegoś rozumiała to napisz, bo to może wydawac sie skomplikowane :) ]
2010-02-07T18:13:55+01:00
3(x2-2x+3)-2(x2-5x-1)=
3(2²-2*2+3)-2(2²-5*2-1)=
3(4-4+3)-2(4-10-1)=
3*3-2*-7=
9+14=
23


a(2ab+b)-b(a-2ab+a2)=
0,1(2*0,1*(-10)+(-10)-(-10)(0,1-2*0,1*(-10)+0,1²)=
0,1(-2-10)+10(0,1-(-2)+0,01)=
0,1*-12+10(0,1+2+0,01)=
1,2+10*2,11=
1,2+21,1=
22,3