Odpowiedzi

2009-10-08T20:59:40+02:00
3-5=-2do potęgi 3 czyli -8
2*7-2*9=14-18=-4

-8 i -4 = -12

8 3 8
2009-10-08T21:05:15+02:00
(3-5)³×2×(7-9)=16×(-2)=(-32)

4-(-6)×3:6=30:6=5

mam nadzieje ze pomogłam ;]

jeżeli zle napisz prywatną wiad.;)
12 2 12
2009-10-08T21:46:07+02:00
Wartość wyrażenia (3-5)³ 2(7-9) = (-2)³ * 2(-2) = -8 * -4 = 32
------ - -------
4-(-6) 3:6 = 4+6 *3 / 6 = 30 / 6 = 5

Jeśli to dzielenie to wynik jest równy: 32/5 = 6 i 2/5
Jeśli to odejmowanie to wynik jest równy: 32 - 5 = 27
Jeśli to dodawanie to wynik jest równy: 32 + 5 = 37
8 2 8