Odpowiedzi

2010-02-07T22:17:13+01:00
6a)-6x
b)a²+b²+c²
7a)-18x⁴y
b)-18x⁴y

Wszystko jest dobrze sprawdzałem 2 razy, osoba poniżej nie umie liczyć
2 3 2
2010-02-07T22:22:57+01:00
Zad 6.
A)2xkwadrat-10-3xkwadrat+6x+xkwadrat-2x=-10+4x
ponieważ redukujemy wyrazy podobne
B)akwadrat+ab+ac-ab+bkwadrat-bc-ac+bc+ckwadrat=akwadrat+bkwadrat+ckwadrat
zad7.
przykro mi niee wiem jak zrobić


A widzę rozwiązanie przedemną jest błędee zadanie 6A
1 1 1
2010-02-07T22:49:42+01:00
A) 2x(x-5)-3(x²-2x)+(x-2)x=2x²-10-3x²+6x+x²-2x=4x

b) a(a+b+c)-b(a-b+c)-c(a-b-c)=a²+ab+ac-ab+b²-bc-ac+bc-c²=
=a²+b²-c²

zad.7dane są wyrażenia algebraiczne : A: 3x³ B:-2y C:3x

a) (AxB)xC=[3x³*(-2y)]*3x=9x⁴*(-6xy)

b)Ax(BxC)= 3x³[(-2y)*3x]=? teraz to trzeba przemnożyć ale boję się że zapomnę o jakiejś zasadzie i coś poknocę:))0
3 4 3