Odpowiedzi

2010-02-08T10:13:07+01:00
Najlepsza Odpowiedź!
2010-02-08T10:14:48+01:00
20 osób - wszyscy uczestnicy trasy konnej
20 razy 2/5 = 8 osób to członkowie PTTK
20 - 8 = 12 osób to pozostali nie będącymi członkami PTTK
8 razy 500 zł = 4000 zł
12 razy 520 = 6240 zł
6240 zł + 4000 zł = 10240 zł - łączny koszt wycieczki
2 5 2
2010-02-08T10:17:17+01:00


20 * 0,4=8
8 osób członkowie PTTK

20 - 8= 12
12 pozostałe osoby
8 * 500=4000
12 * 520=6240
4000+6240=10240 zł
1 5 1