Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2009-10-09T16:43:26+02:00
7godzin do 24
10d do grudnia
31d grudzien
31+10=41 41*24=984g
984+7=991g
Odp zostalo 991g do konca wieku
1 5 1
2009-10-09T16:44:11+02:00
Do końca wieku czyli do końca roku
dni: 10+31=41
godzin: 41*24=984 284+7h=991h
1 5 1
2009-10-09T17:02:24+02:00
Do końca tego dnia zostało: 24-17=7h
Do konca miesiaca: 10*24=240h
Do końca grudnia zostało: 31*24=744h
Teraz sumujemy wszystkie wyniki: 7+140+744= 861h
Do końca wieku zostało 861 godzin.
4 2 4