Odpowiedzi

2010-02-08T14:53:33+01:00
A.) 80x50/100=40 80+40=120
b.)200*25/100=50 200-50=150
c.)800*35/100=280 800+280=1080
d.)300*14/100=42 300-42=258
2010-02-08T14:54:10+01:00
A) 50% z 80 to 40
liczba o 50% większa od 80 to 120, bo 80 + 40 = 120
b) 25% z 200 to 50
liczba o 25% mniejsza od 200 to 150, bo 200 - 50 = 150
c) 35% z 800 to 280
liczba o 35% większa od 800 to 1080, bo 800 + 280 = 1080
d) 14% z 300 to 42
liczba o 14% mniejsza od 300 to 258, bo 300 - 42 = 258
  • Użytkownik Zadane
2010-02-08T14:54:18+01:00
A)50%liczby 80=40 80+40=120
b)25%liczby 200 = 50 200-50=150
c)35%liczby 800=280 800+280=1080
d)14%liczby 300=42 300-42=258
DAJ NAJLEPSZĄ