Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2010-02-08T15:44:37+01:00
2a² - b³ a=- 1 b=-1
2*(-1)²-(-1)³
2*1-(-1)-jak mnożysz przez liczę nieparzystą w tym wypadku 3 to znak ci się nie zmienia. Jak opuszczasz nawias a masz przed nim minus to zmieniasz znak na przeciwny.
2+1=3
2a² - b³ a = 1 b=-1
2*1²-(-1)³
2+1=3
2a² - b³ a=- 1 b=½
2*(-1)²-½³
2*1-½
2-½-dwa zamieniasz na ułamek niewłaściwy
4/2-1/2=3/2
1410x(x-2)
1410x²-2820x-nic więcej się nie da zrobić
2x(x-1)-2
2x²-2x-2-nic więcej się nie da zrobić
*-to znak mnożenia