Odpowiedzi

2010-02-08T18:14:03+01:00
P= a*h
a. 6*4 = 24
b. 5*3= 15
c. 4*4=16
Najlepsza Odpowiedź!
2010-02-08T18:14:35+01:00
Tak sie sklada ze mam tą samą ksiażke i robilismy w klasie to zadanie a wiec
ROZWIAZANIE:
A=6
h(WYSOKOŚĆ)=4
Pr=a*h=6*4=24 *=to znaczy razy :D
B)
a=3+2=5
h=3
Pr=a*h=5*3=15cm
c)
a=4cm
h=4cm
Pr=4*4=16cm