Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
  • Użytkownik Zadane
2010-02-08T18:20:35+01:00
3000×0,15= 450
3000-450= 2550- cena po pierwszej obnizce
2550×0,15=382,50
2550-382,50= 2167, 50- cena po dwukrotnej obniżce

Odp. Po dwukrotnej obniżce o 15% ten komputer kosztował 2167, 50 zł.
2010-02-08T18:22:12+01:00
3000*15%=450
3000-450=2550-po pierwzsej obniżce

2550*15%=382,50
2550-382,50=2167,50- po drugiej obniżce
2010-02-08T18:24:34+01:00
3000=100%
x=85%

(3000*85)/100=255000/100=2550zl


2550-100%
x-85%

(2550*85)/100=216750/100=2167,5 zl