Odpowiedzi

2010-02-08T18:38:48+01:00
2080zł-cena zakupionego towaru
2600zł-cena za którą właściciel sprzedał towar

2600zł-2080zł=520zł - zarobek

19 % z 520zł = 0,19 x 520zł=98,8 zł -podatek

520zł-98,8 zł=421,20zł

Odpowiedź: Zysk po odliczeniu podatku wynosił 421, 20zł.
2010-02-08T18:40:28+01:00
2600-2080=520
19% z 520zł
0,19*520= 98 zł 80 gr
520zł-98 80gr= 421zł 20gr

Odp.: Zysk po obliczeniu podatku wynosi 421 złotych i 20gr.