Odpowiedzi

2010-02-08T21:35:36+01:00
ZnCl2+ 2 NaOH = Zn(OH)2 + 2 NaCl
FeCl2 + 2 NaOH = Fe(OH)2 + 2 NaCl
FeCl3 + 3 NaOH = Fe(OH)3 + 3 NaCl
CrCl3 + 3 NaOH = Cr(OH)3 + 3 NaCl
CaCl2 + 2 NaOH =Ca(OH)2 + 2 NaCl
Najlepsza Odpowiedź!
2010-02-09T01:59:21+01:00

Ta odpowiedź została oznaczona jako zweryfikowana

×
Zweryfikowane odpowiedzi zostały sprawdzone przez ekspertów, dlatego mamy pewność, że są prawidłowe i bezbłędne. Od dawna na zadane.pl znajdziesz tysiące poprawnych odpowiedzi, które zostały sprawdzone przez moderatorów (najbardziej zaufanych członków naszej społeczności).
ZnJ₂ + 2KOH---->Zn(OH)₂ + 2KJ
FeSO₄ + 2NaOH---->Fe(OH)₂+Na₂SO₄
FeBr₃ + 3KOH---->Fe(OH)₃ + 3KBr
Cr(NO₃)₃ + 3NaOH---->Cr(OH)₃ + 3NaNO₃
CaCl₂ + 2KOH---->Ca(OH)₂ + 2KCl
1 5 1