Wykonaj redukcję wyrazów podobnych.
3x- 2y +5x-by-x =

0,3a+ 0,4b- 0,6a + dwie piąte (ułamek) =

(a+b)+(2a-b)=

(2xy-4y)(to 4y do potęgi drugiej) + 3yx-2y <do potęgi 2) =

2x + ( 3y-2z)+(3z- 2xy) =

-ab+b(do potęgi drugiej)+3ab-2ab=

BARDZO PROSZĘ MUSZE MIEĆ TO NA JUTRO PLIZz 15 PKT CZEKA

2

Odpowiedzi

2010-02-10T15:57:09+01:00
3x-2y+5x-by-x=7x-2y-by

0,3a+0,4b-0,6a+2/5=-0,3a+0,4b+2/5

(a+b)+(2a-b)=a+b+2a-b=3a

2xy+4y^2+3yx+4y^2=5xy+8^2

2x+(3y-2z)+(3z-2xy)=2x+3y-2z+3z-2xy=2x+3y+z-2xy

-ab+b^2+3ab-2ab=b^2
1 5 1
2010-02-10T16:01:08+01:00
1.3x-2y+5x-by=7x-2y-by
2.0,3a+0,4b-0,6a+2\5=2\5-0,3a +0,4b
3.(a+b)+(2a-b)=3a
4.(2xy-4y)(to 4y do potęgi drugiej) + 3yx-2y <do potęgi 2) =
=5xy-6ykwadrat
5.2x + ( 3y-2z)+(3z- 2xy) =
=2x+3y-z-2xy
6.-ab+b(do potęgi drugiej)+3ab-2ab=bkwadrat
powodzenia

1 5 1