Odpowiedzi

  • Użytkownik Zadane
2010-02-10T16:20:49+01:00
2(3+1)-10=7-3
6+2-10=-4
-2=-4
NIE

3x (x-5) =(x-2)(3x-3)
3x²-15x=3x²-3x-6x+6 /-3x²
-15x=-3x-6x+6
-6x=6/:(-6)
x=-1
TAK
2 5 2
2010-02-10T16:21:19+01:00
2(a+1)-10=7a .. 3
2a +2 - 10 = 7a
2 * 3 +2 -10 = 7*3
6+2-10 = 21
12-10 = 21
2 = 21 liczba 3 nie spełnia równania

3x (x-5) =(x-2)(3x-3) .. -1
3x²-15x = 3x²-3x-6x+6
3* (-1)² - 15 *(-1) = 3* (-1)² - 3 *(-1) - 6* (-1) +6
3*1 + 15 = 3*1 +3+6+6
3+15 = 3+3+12
18 = 18
L = P liczba (-1) spełnia to rówananie
2 2 2
Najlepsza Odpowiedź!
2010-02-10T16:21:26+01:00
A = 3
2(a+1)-10=7a
2 ( 3+ 1) - 10 = 7 * 3
2 * 4 - 10 = 21
8 - 10 = 21
-2 = 21
sprzecznosc
Odp. Liczba 3 nie spełnia tego równania.

x = -1
3x (x-5) =(x-2)(3x-3)
3 *(-1) * [ (-1) - 5 ] = [(-1) - 2] [3*(-1) - 3]
-3 ( -6) = (-3) (- 6 )
18 = 18

Odp. Liczba -1 spełnia to równanie.
5 3 5