Odpowiedzi

2010-02-10T17:19:40+01:00
24*56zł=1344zł
3069-1344=1725
1725÷15=115
za jeden komplet dresów zapłacono 115zł
18 3 18
2010-02-10T17:21:02+01:00
Koszt 24 piłek 56x24=1344zł
koszt 15 dresów(kompletów) 3069-1344=1725zł
koszt 1 kpmpletu dresów 1725/15=115zł
odp.;Jeden komplet dresów kosztował 115zł
14 3 14
2010-02-10T17:21:08+01:00
Cena wszystkiego : 3069 zł
Cena jednej piłki:56zł
Ilość piłek:24
Ilość dresów:15
Cena jednych dresów: ?

Cena wszystkich piłek: 56*24=1344 (zł)
Cena wszystkich dresów: 3069-1344=1725 ( zł)

Cena jednych dresów: 1725:15=115 (zł)

Jedne dresy kosztowały 115 zł.

Pozdrawiam :)
20 4 20