Odpowiedzi

2010-02-10T17:34:44+01:00
Dłuższy bok wynosi 50m a krótszy 25m

50+50+25+25=150m
1 5 1
Najlepsza Odpowiedź!
2010-02-10T17:37:05+01:00
X - szerokość działki
1,5x - długość działki

mamy dwa boki szerokości i dwa boki długosci dlatego mnożymy razy 2

2*x+2*(1,5x)=150
2x+3x=150
5x=150 /:5
x=30

30m - szerokość jedengo boku działki
30m*2=60m - szerokość działki

1,5*30=45 - długość jednego boku działki
45*2=90m -długość działki

60m+90m=150m

Odp. Działka ma wymiary 60m x 90m
1 5 1
2010-02-10T17:41:02+01:00
1,5x+x=150 2,5x=150 x=150:2,5 x=60 1,5 z 60 = 90 ;) nie jestem pewna ;p
1 5 1