Odpowiedzi

2010-02-10T18:08:03+01:00
1935:2= 967,5 967,5*25%= 241.87 967,5- 241,87 =725.63 -Hania 967.5+241,87= 1209.37- Jola
2010-02-10T18:08:16+01:00
X-premia pani joli
75%x-premia pani hani
x+75%x=1935 zł
175%x=1935zl
1,75x=1935zl
x=1935zl:1,75
x=1105,71zl
1935zl-1105,71zl=829,29zl
Odp.: Pani Jola otrzymala1105,71zl a pani Hania 829,29zl.