Odpowiedzi

2010-02-10T18:46:14+01:00
2/5 * 260 = 104 <--- ilosc str przeczytanych 1 i 2 dnia
260-104=156 <-- ilosc stron ktore dostaly do przeczytania po 2 dniach
1/3*156=52 <--ilosc stron przeczytanych 3 dnia
260 - (104+52) = 260 - 156= 104 <-- ilosc stron ktore zostaly do przeczytania Ani po 3 dniach

28 1 28
2010-02-10T19:14:56+01:00
2/5 × 260 = 104 - ilość str przeczytanych 1 i 2 dnia
260-104=156 - ilość stron które zostały do przeczytania po 2 dniach
1/3×156=52 -ilość stron przeczytanych 3 dnia
260 - (104+52) = 260 - 156= 104 - ilość stron które zostały do przeczytania Ani po 3 dniach

19 1 19
2010-02-10T23:03:19+01:00
2/5*260=104 - ilość stron przeczytanych przez 2 dni
260-104=156 - tyle stron pozostało
1/3*156=52 - ilośc stron przeczytanych 3 dniach
156-52=104 - ilość stron, które zostały Ani do przeczytania po 3 dniach