Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2009-10-11T16:27:39+02:00
1 cm na mapie to 10 m w terenie.

4*10=40m - jeden bok.

P=40*40=1600m2

1600m2*10=16000 euro
1 4 1
2009-10-11T16:32:15+02:00
1:1000 skala
czyli 1cm na mapie odpowiada 1000 cm w rzeczywistości
1cm=10m
1cm=0,01km
działka ma 4cm w skali a w rzeczywistości 0,04km
liczymy pole P= 0,04*0,04=0,016km2
0,016km2 = 1600m2
1600m2*10 euro =16000euro
działka kosztuje 16000euro
myślę że pomogłem
2009-10-11T16:35:55+02:00
S=1/M2=p/P
s=1/100m=4cm/D
s=400m
10Euro*400=4000Euro