Odpowiedzi

2010-02-10T21:56:37+01:00
A) 12:00
b)42x4=186=3h i 6 m 15:06
c)56x4=222=3h i 42m 15:42
d)180x4 =12h 00:00

Najlepsza Odpowiedź!
2010-02-10T21:58:27+01:00
A) południku 0⁰-12:00

b) na południku 42⁰ E
42*4min=168min=2h48min
12:00+2h48min=14:48

c)na południku 56⁰W-8:16
56*4min=224min=3h44min
12:00-3h44min=8:16

d) na południku 180⁰
180*4min=720min=12h
12:00+12h=00:00
2010-02-10T21:59:29+01:00
A)12.00
b)14.48
c)8.16
d)24.00/00.00-obojętnie jak wpiszesz