Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2010-02-10T22:46:49+01:00
Ja w takich zadaniach na początek dodaję to :)

9+7+4= 20

p.Anna: 9/20 (dziewięć dwudziestych) wynagrodzenia, czyli 45/100, czyli 45 % :)

p.Barbara: 7/20 wynagrodzenia, czyli 35/100, czyli 35 % :)

p. Cecylia: 4/20 wynagrodzenia, czyli 20/100, czyli 20% :)

Pozdrawiam :>
2010-02-10T22:49:02+01:00
100% - wynagrodzenie 3 pań
9;7;4 - stosunek wynagorodzenia za pracę
9+7+4=20
20=100%
1=5% 9*5%=45% 7*5%=35% 4*5%=20%
2010-02-10T22:50:22+01:00
9+7+4=20

9----20 7----20
x----100 x----100
20x=900 20x=700

x=45 x=35

100-45-35=20
odp :pierwsza 45% druga 35% a trzecia 20%