Odpowiedzi

2009-10-12T10:07:54+02:00
Różnica prędkości:
V1 = 90 km/h = 25 m/s
V2 = 72 km/h = 20 m/s
ΔV = 25 - 20 = 5 m/s

Suma długości pojazdów:
L = 4 + 16 = 20 m

Czas wyprzedzania:
t = S/V = L/ΔV = 20/5 = 4 s

Droga wyprzedzania:
S1 = V1 * t = 25 * 5 = 125 m