Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2010-02-11T21:03:25+01:00
12% z 4 kg=0,12×4=0,48kg jest soli

4kg-0,48kg=3,52kg jest wody

0,48=8%
x=100%
...........
x=0,48×100:8
x=6kg było roztworu
w tym:
0,48kg soli i 6-0,48=5,52kg wody

z wody ma być 3,52
czyli trzeba odparować 5,52-3,52=2kg