Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2010-02-12T13:15:10+01:00
Zauważmy, że po każdych siedmiu dniach będzie znowu wtorek. Musimy więc odpowiedzieć na pytanie jaką resztę z dzielenia przez 7 daje 1000.
1000 = 7*142 + 6
Reszta wynosi 6, więc wystarczy od wtorku odliczyć sześć dni do przodu. Będzie to poniedziałek.
2 5 2
  • Użytkownik Zadane
2010-02-12T13:15:52+01:00
1000 trzeba podzielic na 7 ponieważ tydzień ma 7 dni
1000 / 7 = 142.8571...
potem pomnożyć wynik przez 7 ALE TYLKO CAŁOŚCI
142 x 7 = 994
od liczby dni odjąć wynik
1000 - 994 = 6
i liczyć. od wtorku + 6 dni to niedziela
czyli rozwiązanie to niedziela
1 1 1
2010-02-12T13:22:20+01:00
Rok ma 365 dni
365+365+365=1095
1095-95=1000
Odp;Za 1000 dni od dnia 14 pazdziernik 2008 roku bedzie ...
14 lipca <czwartek>2011 rok
1 1 1