Odpowiedzi

2010-02-13T22:06:50+01:00
18*1,4=25,2
25,2*0,4=10,8
25,2+10,8=36 zł
2010-02-13T22:07:09+01:00
1,4*18=25,20(zł)
25,20+0,4*25,20=35,28(zł)
1 1 1
2010-02-13T23:21:21+01:00
1m - 18 zł
1,4m*18 = 25,20 zł

25,20 - 100%
x - 40%
x=25,20*40%/100%
x=10,08 zł - koszt robocizny

25,20 zł + 10,08 zł = 35,28 zł

odp: Spodnie kosztują 35,28 zł.