Odpowiedzi

  • Użytkownik Zadane
2010-02-14T11:55:00+01:00
Taki nie są na ogół wrażliwe na chłód. Przed zimnem chronią je pióra, a utratę energii łatwo rekompensują sobie dzięki szybkiej przemianie materii. Dla podtrzymania intensywności przemiany potrzebują jednak dużej ilości pokarmu. Dlatego opuszczają jesienią tereny, na których nie mogłyby się wyżywić. To głuwna przyczyna.!
46 4 46