Odpowiedzi

2010-02-14T16:04:20+01:00
I dzień 60:5=12km
II dzień 48:3=16km
III dzień 60km - 28km =32km
2010-02-14T16:05:45+01:00
60km x ⅖=24km pierwszego dnia
pozostało im 60km-24km=36km
36km x ⅔=24km drugiego dnia
36km-24km=12km
Trzeciego dnia pozostało im do przejścia 12 km.
2010-02-14T16:06:25+01:00
CAŁA TRASA ; 60 km
DZIEŃ 1 = 2/5*60=24 km
60 km - 24 km = 36 km
DZIEŃ 2 = 2/3*36=24 km
DZIEŃ 3 = 60 km - ( 24 km + 24 km ) = 60 km - 48 km = 12 km
ODP: Trzeciego dnia przeszli 12 km.