Odpowiedzi

2009-10-12T17:19:08+02:00
P=F/s (pomnoz przez s)
P*s=F

P=W/t (pomnoz przez t)
P*t =W (podziel przez P)
t=W/P

reszte dokoncze jutro bo sie spiesze :) ale najlepsza metoda jest metoda 632.!:P

Np. P=3
F-6
s- 2

3 = 6/2, czyli P=F/s :))
2009-10-12T17:20:22+02:00
A) P=F/S, F /*S
F=PS

b)P=W/t, t /*t
W=Pt /:P
t=W/P

c)E=mv²/2, m /*2
2E=mv² /:v²
m=2E/v²

d)F=mv²/r, r /:mv²
r=F/mv²

e)a=v₁-v₂/t, v₁
v₁=a+v₂

f)a=v₁-v₂/t, t /:v₁-v₂
t=a/v₁-v₂

g)Q=mc(T₂-T₁), T₂ /:mc
T₂-T₁=Q/mc
T₂=(Q/mc)+T₁
2009-10-12T17:26:52+02:00
A)
P=F/S/mnożymy przez S
S*P=F

b))P=W/t/ mnozymy przez t
P*t=W/dzielimy przez p
t=w/p


c)E=mv²/2/mnozymy przez 2
2E=mv²/dzielimy przez V²
2E/mv²=m

F=mv²/r/mnożymy przez r
F*r=mv²/dzielimy przez F
r=mv²/F

e)a=v₁-v₂/t/mnożymy przez t
a*t=v1-v2 (przenosimy v2 na druga strone
a*t+v2=v1

a=v₁-v₂/t / mnożymy przez t
a*t=v1-v2/ dzielu przez a
t=v1-v2/a

Q=mc(T₂-T₁) najpierw wymnażamy nawias
Q=T2*mc-T1*mc(przenosimy t1*mc na druga strone
Q+t1*(-mc)=t2*mc /dzielimy na mc
Q+t1*(-mc)/mc=t2