Odpowiedzi

2010-02-14T17:10:54+01:00
2/3* 6000= 4000- sok
0,3 * 6000=1800- dżem
4000+1800=5800

6000-5800=200
2010-02-14T17:13:41+01:00

x- ilość jabłek pozostała do przetworzenia6000 = x-(2/3+0,3)*6000
6000 =x+29/30*6000
6000 = x+ 5800
x=200 kg
Odp. Pozostało 200 kg - odp. B
2010-02-14T17:17:31+01:00
2/3*6000kg=4000kg
0,3*6000kg=1800kg
4000kg+1800kg=5800kg
6000kg-5800kg=200kg
odp:B